En helt grym förrätt när det kanske vankas fisk till varmrätt, eller varför inte som del i en tapaskväll. Detta smakar mer hav än du kan ana, och konsistensen smälter i munnen. Detta är en rätt som man vill ha mer av.

Detaljer

Portioner

4 personer

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

15 minuter

Ingredienser

  • 8 st kammusslor eller pilgrimsmusslor

  • 1 st Röd lök

  • Kallpressad solrosolja

  • Några mangoldsalladsblad

  • Pinjenötter

  • Havssalt

  • Smör att steka i

Instruktioner

  • Hetta upp en panna ordentligt varm. Ta i en ordentlig klick smör.
  • Lägg i musslorna med platta sidan nedåt tills de får färg. Steks de för länge kan de bli trådiga och hårda.
  • Finhacka rödlök.
  • Servera med hackad rödlök, ringlad olja, salladsblad och lättrostade pinjenötter