En gul currysås finns med bland mina minnen från när jag var liten. Den har antagligen inget med en riktig indisk currykyckling att göra, men nog smakar den fantastiskt. 

Sötma från äppelmusten tillsammans med det brynta smöret och hetta i curryn ger en fin kombination. Servera gärna med ris.

Kyckling i gul curry 1
Skriv ut receptet

Kyckling i gul curry

Snabb och relativt enkel kycklingrätt med smak av söt curry.
Förberedelser10 minuterTillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, VarmrättKök: IndisktKeyword: Curry, Kyckling
Portioner: 6
Kalorier: 340kcal
Författare: Pär Hedberg

Ingredienser

  • ½ st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk curry
  • 2 st gröna äpplen
  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 3 dl äppelmust
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • salt
  • maizena (ljus)
  • smör att steka i

Instruktioner

  • Gör en mis en place, då det går ganska snabbt när det ska röras ihop. Riv äpple, finhacka rödlök och vitlök. Skär kyckling i lagom bitar. Kyckling i gul curry 2
  • Smält smöret i panna på ganska hög värme. När smöret brynts och doften är nötig, gå i med rödlök, vitlök och curry. Låt steka ihop en kort stund.
  • Häll sedan i de rivna äpplena. Blanda i kycklingen och låt steka tills den får färg. Kyckling i gul curry 3
  • Häll över äppelmusten, och låt reducera något.
  • Blanda i grädde och kycklingfond.
  • Smaka av med salt och red med Maizena.