Här har du en barbequesås som kan få dig att känna dig som en riktig grillexpert från Texas. Denna sås passar bäst till kryddigt, rökigt kött. Lika bra till nöt som till fläsk.
Använd gärna som glace, för att få ihop smakerna på tallriken. Variera gärna kryddningen. Prova till exempel liquid smoke, om du vill ha en ännu kraftigare röksmak, som förstärkning till ditt rökiga kött.
Barbequesås
En enkel barbequesås för de där rökiga grilldagarna
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid1 t
Måltid: Sås
Kök: Amerikanskt
Nyckelord: Barbeque, Grill, Grilla, Grillat, Grillning, Grillsås, Sås
Portioner: 4
Hobbykock: Pär Hedberg
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 klyfta pressad vitlök
- 1 msk tomatpure
- olivolja
- 1 burk konserverade hela körsbärstomater
- 1 dl rödvinsvinäger
- 1 dl Kinesisk soja
- 1 dl farinsocker
- 1 msk honung
- 2 msk torkad rökt paprika
- 1 msk torkad oregano
- salt
- peppar
Instruktioner
- Stek lök, vitlök och tomatpuré i oljan tills löken blir mjuk
- Häll i tomaterna och låt koka en stund
- Blanda i resterande ingredienser och rör så det blandas ut
- Låt puttra på låg värme tills röran nått en lagom kletig konsistens
- Sila av och låt kokta en stund till
- Smaka av med salt och peppar