Fransk potatissallad 1

Tillhör du också dem som tröttnat på kletig köpepotatissallad? Här är en snabbt ihopsvängd potatissallad som håller några dagar i kylen. Perfekt tajming inför midsommar.

Ställ fram denna till dina gäster, med en snajdigt kombinerad syra och sälta i dressingen och få garanterat stående ovationer vid middagsbordet. Eller, ja.. Åtminstone ett “mmm, gottt”..

Tänk på att låta potatisen svalna ordentligt innan du rör i dressingen.

Fransk potatissallad

Är du också trött på den där kletiga köpepotatissalladen?
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Sallad
Kök: Franskt
Nyckelord: Grilltillbehör, Potatissallad, Tillbehör
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 800 gr färskpotatis
  • 1/2 dl kapris
  • 1 dl persilja
  • 1 dl salladslök

Dressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Koka potatis och låt svalna. Hinner den inte kallna så skölj den med kallt vatten. Annars riskerar dressingen att spricka.
  • Hacka persiljan och salladslöken, krossa kaprisen med knivbladet. Strö över den kalla potatisen i en serveringsskål.
    Fransk potatissallad 2

Dressing

  • Blanda ihop senap, vinäger och vatten. Vispa ner oljan tills dressingen går ihop något.
    Fransk potatissallad 3
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda ihop med potatisen. Rör om så allt blir täckt av dressing.
    Fransk potatissallad 4