Tillhör du också dem som tröttnat på kletig köpepotatissallad? Här är en snabbt ihopsvängd potatissallad som håller några dagar i kylen. Perfekt tajming inför midsommar.
Ställ fram denna till dina gäster, med en snajdigt kombinerad syra och sälta i dressingen och få garanterat stående ovationer vid middagsbordet. Eller, ja.. Åtminstone ett “mmm, gottt”..
Tänk på att låta potatisen svalna ordentligt innan du rör i dressingen.
Fransk potatissallad
Är du också trött på den där kletiga köpepotatissalladen?
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Sallad
Kök: Franskt
Nyckelord: Grilltillbehör, Potatissallad, Tillbehör
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg
Ingredienser
- 800 gr färskpotatis
- 1/2 dl kapris
- 1 dl persilja
- 1 dl salladslök
Dressing
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- 1 msk vatten
- salt
- peppar
Instruktioner
- Koka potatis och låt svalna. Hinner den inte kallna så skölj den med kallt vatten. Annars riskerar dressingen att spricka.
- Hacka persiljan och salladslöken, krossa kaprisen med knivbladet. Strö över den kalla potatisen i en serveringsskål.