Ibland, när man bara är sugen på nåt riktigt gott, så kan man stå där i kylskåpet och stirra men inte riktigt komma på något.
Ofta hittar man ett antal burkar med syltinehåll. Kanske någon med äpplemos. Har man då tur har man tänkt att “bäst jag köper lite smördegsrullar och har i frysen i fall att…”
Då har man tur! För då går det superfort att svänga ihop denna. En helt grym efterrätt som räcker till många och som smakar dundersmarrigt. Enklare blir det inte!
Smördegsäppelpaj med kanel
En ruskigt enkel äppelpaj med mycket mumsig smak.
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Europeiskt
Portioner: 8 port
Hobbykock: Pär Hedberg
Ingredienser
- 2 st rullar smördeg, frysta och tinade
- 250 gr äppelmos
- kanel
- socker
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C
- Rulla försiktigt ut en av smördegsrullarna på en plåt med bakplåtspapper
- Klicka på äppelmos med en sked, och bred ut den till ett jämt tunt lager
- Strö över kanel och socker så det blir ett tunt täcke över äppelmoset
- Rulla ut nästa lager smördeg och lägg ovanpå
- Strö över socker och kanel även här
- In i ugnen ca 30 minuter, tills degen fluffat upp och blivit frasig
- Låt svalna något
- Skär sedan i 3 cm långa "strimlor", servera med vaniljglass