Cornflakespanerad kyckling 1


Här är ett recept på en riktigt krispig panering. Panko, släng dig i väggen.

Säger man dessutom till barnen att det ska ätas cornflakes till middag så gör vem som helst av dem tummen upp till maträtten.

Lägg gärna en extra krona på bra kyckling, då det gör stor skillnad för både smak och konsistens.

Det går också alldeles utmärkt med att krydda paneringen mer än det som står i receptet.

Cornflakespanerad kyckling

Grymt krispig yta, vilket attraherar både barn och vuxna
Förberedelser40 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid1 t 10 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Europeiskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Utrustning

  • Fritös eller stor gryta och bra termometer
  • Grillspett

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 4 dl krossade cornflakes
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar

Instruktioner

  • Värm upp fritösen eller oljan till 160 grader
  • Skär kycklingfiléerna på längden, så de bildar långa strimlor. Trä på grillspett
    Cornflakespanerad kyckling 3
  • Rulla kycklingen i en blandning av mjöl, salt, peppar, cayennepeppar
  • Doppa sedan ordentligt i lätt vispat ägg
    Cornflakespanerad kyckling 4
  • Täck med krossad cornflakes
    Cornflakespanerad kyckling 5
  • Doppa ner grillspett i oljan i ca 5 minuter, tills de är genomstekta
    Cornflakespanerad kyckling 6
  • Servera med kokt ris, soya och sweet chilli
    Cornflakespanerad kyckling 7