Cornflakespanerad kyckling

Grymt krispig yta, vilket attraherar både barn och vuxna
Cornflakespanerad kyckling 1

Grymt krispig yta, vilket attraherar både barn och vuxna

Cornflakespanerad kyckling

Förberedelse 40 min Tillagning 30 min Total Tid 1 tim 10 min
Cornflakespanerad kyckling 5
0 Spara som favorit
Svårighetsgrad: Medelsvår Portioner: 4

Beskrivning

Här är ett recept på en riktigt krispig panering. Panko, släng dig i väggen.

Säger man dessutom till barnen att det ska ätas cornflakes till middag så gör vem som helst av dem tummen upp till maträtten.

Lägg gärna en extra krona på bra kyckling, då det gör stor skillnad för både smak och konsistens.

Det går också alldeles utmärkt med att krydda paneringen mer än det som står i receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp fritösen eller oljan till 160 grader

  2. Skär kycklingfiléerna på längden, så de bildar långa strimlor. Trä på grillspett

  3. Rulla kycklingen i en blandning av mjöl, salt, peppar, cayennepeppar

  4. Doppa sedan ordentligt i lätt vispat ägg

  5. Täck med krossad cornflakes

  6. Doppa ner grillspett i oljan i ca 5 minuter, tills de är genomstekta

  7. Servera med kokt ris, soya och sweet chilli

Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen