Somrig rödbetssallad 1


Ibland kan man behöva bryta av den där klyftpotatisen och kött som ofta serveras på grillkvällarna mitt i juni. Då kan detta vara ett bra alternativ.

Ofta när man jobbar med rårivna rödbetor så får man en kraftigt jordig smak. Men i detta recept tar det söta från äpplet och syrligheten från rödvinsvinägern bort det allra mesta av den jordiga smaken.

Tillagningstiden är kort och det går fort att svänga ihop detta tillbehör. Det passar fantastiskt gott till grillat. Gärna med en bearnaise.

Somrig rödbetssallad

Att en svensk råkostsallad kan bli så god!
Tillagningstid20 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Tillbehör
Kök: Svenskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Elin Eldh

Ingredienser

  • 3 st morötter
  • 2 st rödbetor
  • 1 st rött äpple
  • 1 st rödlök
  • 1 knippe bladpersilja

Vinägrett

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk sötstark senap
  • 3 msk neutral olja
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Skär morötter, rödbetor, äpple och rödlök julienne (eller fuska och använd en mandolin med bladen framme)
    Somrig rödbetssallad 3
  • Blanda samman rödvinsvinäger, senap och olja i en skål
  • Slå över vinägretten över de rivna grönsakerna och rör runt
  • Smaka av med salt och peppar
  • Strö över bladpersiljan. Har du bara kruspersilja? Hacka den först och strö över persiljehacket.
    Somrig rödbetssallad 4