Majonnäs. Har du en gång gjort en egen, så köper du aldrig mer en färdig. Det tar inte mer än några minuter av vispande, så har du gjort dig en alldeles egen, av ingredienser som du antagligen har hemma redan. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Som ägg till exempel. De ska alltid vara rumsvarma!

No shortcuts!

Testa att använda majonnäs istället för grillolja.. Garanterat en grillyta som du inte fått förut.

Majonnäs

Snabb och lättgjord majjo, som passar till nästan allt. Denna smakar inte som det du köper i butiken. Men har du väl smakat en hemmagjord kommer du inte vilja köpa igen.
Förberedelser2 minuter
Tillagningstid4 minuter
Total tid6 minuter
Måltid: Sås, Tillbehör
Kök: Franskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl rapsolja, (eller annan neutral olja)
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Blanda ihop äggulor, senap och vinäger
    Majonnäs 1
  • Vispa en tunn stråle olja, fort som busen, tills du får en konsistens som du är nöjd med.
  • Smaka av med salt, peppar och eventuellt ännu lite mer syra.