Pasta på grillrester 1



Om du är något som jag så blir det gärna en hel del grillat under sommaren. Det händer också att det blir rester kvar av detta.

Ibland blir dessa rester kvar i en bunke i kylen, och det är svårt att komma på något fantastisk att göra med det.

Här nedan är en smarrig “goto-pasta” att slänga ihop så fort det finns köttrester att tillgå. Den går att variera i hetta, men blir väldigt krämig och smakrik.

Avnjut med en grillöl. För du har ju i princip grillat.. Igen..

Pasta på grillrester

Ta tillvara på Entrecôte-resterna
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid20 minuter
Måltid: Varmrätt
Kök: Europeiskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 1 sats hemmagjord pasta
  • 1 mängd restkött från nöt
  • 2 dl grädde
  • 1 st röd peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 250 gram skogschampinjoner
  • smör
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Gör i ordning pasta enligt recept
  • Skär upp det överblivna köttet i schyssta bite-size bitar.
    Pasta på grillrester 3
  • Slanta champinjoner och finhacka röd peppar
  • Smält smör i pannan och bryn champinjoner och röd peppar
    Pasta på grillrester 4
  • Pressa i vitlöksklyftorna och vänd runt
  • Lägg i det uppskurna köttet.
    Pasta på grillrester 5
  • Häll över grädde och låt småputtra. Låt köttet gå med tills det blir genomvarmt, men inte för länge då det blir trist.
  • Lägg i pastan och rör runt
    Pasta på grillrester 6