Ibland kan man känna för att lyxa till morgonens frukost. Må det vara en söndagmorgon som kräver lite extra mys, eller som här, en fjällstugemorgon i mitten av höstlovet.

Varianter på pannkakor finns det många. Normalt sett i vår familj är det en och samma variant som vi kör om och om igen, och det är vanligtvis Pettsson och Findus pannkakstårterecept.

Men på frukostbordet passar det bättre med en fluffigare amerikansk variant.

Även om barnen helst breder alldeles för tjockt lager Nutella på pannkakan, så föredrar jag färska bär och lönnsirap.

Du har säkert din egna variant du kan dela med dig av i en kommentar nedan?

Amerikanska frukostpannkakor

Fluffiga tjocka amerikanska pannkakor
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Frukost
Kök: Amerikanskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk socker
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • smör

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa ner mjölk och ägg
  • Använd en liten stekpanna (ca 10 cm i diameter)
  • Stek i rikligt med smör, vänd när de blivit "torra" på ovansidan. Justera temperaturen efter önskad bryning.
  • Servera med färska blåbär, hallon eller jordgubbar. Ringla gärna äkta amerikansk lönnsirap över. Njut!