Kökstermer

Béchamel

En klassisk vit grundsås. Används bland annat i lasagne.

Beurre Manié

En klick smör blandat med mjöl till en deg, som kan användas som toppredning i såser eller soppor

Beurre Noisette

Brynt smör. Ger en fantastisk nötig doft och smak på smöret och kan användas till allt där smält smör används, för att ge en extra touch.

Blanchera

Att förvälla tex grönsaker eller svamp. Ett snabbt uppkok som sedan avslutas snabbt med kallt vatten för att få processen att avstanna.

Brunoise

Små, små tärnade grönsaker. Skapas genom att hacka “julienne” stavar.

Cœur de filet

Cœur betyder “hjärta”. Detta är alltså mittendelen, hjärtat, av oxfilen. Den anses finast.

Confit

Konfiterad eller Confit innebär att råvaran bakats i (sitt eget) fett. Vanligast är confiterat anklår, men allt kan tillagas på detta sätt. Att confitera i olja till exempel bevarar smaker på ett speciellt sätt.

Deglacera

När man vispar ur stekpannan med vatten eller grädde, för att ta vara på smaker till en sås.

Julienne

Finstrimlade grönsaker, till exempel morötter.

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?