Grön curry med kyckling och nudlar 2

Grön curry med kyckling och nudlar

Grön curry med kyckling och nudlar 3

Det asiatiska köket är helt fantastiskt med sina smaker. Det är väldigt svårt att som “västerlänning” ens komma i närheten av det som de äkta thailändarna lyckas svänga ihop.

Det är ofta många höga smaker, syra blandat med hetta. En djupare sälta som ofta kommer från just fisksåsen än saltet vi häller på våra rätter. Många gånger är råvaran av stor betydelse, och så även här. En krispig färsk broccoli kan lyfta, medan en sladdrig, djupfryst dito kan sänka.

Nedan har du receptet på en grön curryvariant som får en att längta bort till varmare breddgrader.

Tips! Reglera hettan genom att använda fler eller färre röd peppar. Eller gå bananas med en habanero, eller annan starkare variant på chili.

Gröncurry med kyckling och nudlar

Grön curry med kyckling och nudlar 4

En variant på den klassiska grön curry thairätten

  • 500 gr strimlad kyckling
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 st röd peppar
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 2 tsk grön curry-pasta
  • 6 buketter broccoli
  • 2 dl böngroddar
  • 2 msk fisksås
  • 1 st lime
  • 1 msk olja ((till stekning))
  1. Gör först en mise en place. När grejjerna väl kommer i wokpannan går det fort

  2. Häll i olja i pannan och hetta upp den ordentligt. När olja börjar ryka kan du börja tillagningen (detta beror såklart på oljan, men rykpunkten i en vanlig rapsolja ligger runt 220 grader)

  3. Fräs vitlök, röd peppar och grön curry-pasta i oljan

  4. Lägg i broccolin

  5. Lägg i kycklingen och ge den en yta

  6. Häll över kokosmjölken och låt koka tills kycklingen är klar

  7. Smaksätt med fisksås och lime

  8. Tillsätt böngroddarna precis på slutet

  9. Servera gärna tillsammans med hemmagjorda Ramen-nudlar

Om författaren

Lämna en kommentar

Rulla till toppen