Helstekt renentrecôte 2

Helstekt renentrecôte

Helstekt renentrecôte 3

Ren. Ett fantastiskt djur som använts som bytesdjur av människan sedan stenåldern. Köttet i sig är mörkt rött, har en väldigt mild vildsmak och är magert.

Köttet från renen har fått sig ett uppsving på senare tid, då flera bättre restauranger i storstäderna satsar på att erbjuda ren som alternativ. Bland annat Mathias Dahlgren och Staffan Naess jobbar med ren på Matbaren


Entrecôten som vi tillagar nedan blev väldigt saftig och god. Den var väldigt mör och len i smaken. Detta med mycket enkel tillagning enbart i ugn. Enklare kan man inte få det.

Till detta serveras med fördel en smarrig klyftpotatis och rödvinssås.

Helstekt renentrecôte

Helstekt renentrecôte 4

  • 1 kg Renentrecôte
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Rosmarin
  • Vitlökspulver
  • Chilipulver
  • Äppeljuice
  • Smör
  1. Värm ugnen till 120 grader

  2. Putsa bort ytliga hinnor från köttet

  3. Knid in kryddorna runt om köttet

  4. Lägg i ugnsfast form

  5. Sätt in formen i mitten av ugnen

  6. När köttet nått 65-70 grader är det färdigt. Använd termometer

  7. Under tiden kan du spruta på äppeljuice, för att hålla köttets yta fuktig under hela tillagningen. Då blir köttet saftigare.

Om författaren

Lämna en kommentar

Rulla till toppen