Kalvlägg är en mycket fin styckdetalj, som annars oftast hittas i en Osso Bucco. Med lite extra kärlek kan dessa passa även på grillen!
Lägget är det som djuret använder allra mest. Varje dag knådas musklerna när djuren spritter fram på de gröna betesmarkerna. Detta gör att köttet blir extra mört och fint när det väl tillagas.
Det som gör att det behöver lite extra kärlek är att runt musklerna i benen finns hårda muskelfaschior. Dessa kan upplevas som hårda, sega senor, om man inte ger köttet den kärlek som behövs.
För att bryta ner dessa hinnor krävs en lång tillagningstid. Men låter man köttet stå över natten har man ett ovanligt gott kött att slänga på grillen dagen efter.
Bonusen, som inte hittas i någon annan styckdetalj – Märgen. Med en konsistens av smör, men en köttsmak som inte går att hitta någon annanstans.
Kalvlägg – Sous vide
En bortglömd styckdetalj som kommer till användning.
- 4 skivor kalvlägg
- salt
- peppar
- vitlökspulver
Vakuumpacka kalvläggen ett och ett med kryddorna i påsen.
Tillaga på 54°C i ca 15 timmar.
Ge köttbiten yta på en mycket het grill eller med en Flame Master
Servera gärna med fransk potatissallad