Krämig skaldjurspasta med champinjoner stekta i talg 2

Krämig skaldjurspasta med champinjoner stekta i talg

Krämig skaldjurspasta med champinjoner stekta i talg 3
Skriv ut receptet

Krämig skaldjurspasta

Krämig smakrik skaldjurspasta med viss hetta
Förberedelser15 minuterTillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, VarmrättKök: ItaliensktKeyword: Grädde, Krämigt, Pasta, Skaldjur
Portioner: 4 pers
Författare: Pär Hedberg

Equipment

  • Stekpanna

Ingredienser

Skaldjurspastan

  • 2 paket Crabfish
  • 250 gr Färska räkor
  • 2,5 dl Grädde
  • 2 dl Torrt Vitt vin
  • 3 kuber Skaldjursfond
  • 2 st Schalottenlökar
  • 1 st Röd peppar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Matolja

Stekta champinjoner

  • 250 gr Champinjoner
  • 50 gr Talg
  • 1 st pressa vitlök
  • Havssalt

Instruktioner

  • Förbered pastan enligt "Grundrecept pasta" eller köp färdig, helst färsk, pasta

Skaldjurspasta

  • Skala räkorna
  • Dela crabfishen i ca 1 cm bitar
  • Finhacka schalottenlök, röd peppar och vitlök
  • Häll i olja i stekpannan och värm upp den till lite över medelvärme
  • Smält kuber med skaldjursfond i oljan (eller om du använder färdig fond lite, ha då i den senare, tillsammans med vinet)
  • Häll i lök och peppar, fräs i oljan, på hög värme, tills löken får färg
  • Häll i crabfish och stek tills den får färg
  • Häll över vinet. Låt koka tills alkoholen kokat ur. Du känner det lättast på doften
  • Häll sedan över grädden och låt koka ca 5 minuter
  • Vänd därefter i de skalade räkorna
  • Smaka av och red om det behövs med Maizena

Stekta champinjoner

  • Dela champinjonerna i fjärdedelar
  • Smält talg och gyllenstek vitlöken
  • Stek med champinjonerna på medelvärme, tills de får fin färg. De kommer krympa till ca halva sin storlek. Krämig skaldjurspasta med champinjoner stekta i talg 4
  • Låt rinna av på papper.

Anteckning

  • Crabfish är väl egentligen inte det sexigaste att ha i en maträtt (man ska nog inte läsa vad äkta vara har att säga om saken..), men till denna gör den sig ganska bra. Alternativen är få, men det hade också gått att klara sig på enbart färska räkor, eller varför inte ersätta crabfischen med innehållet i ett större antal hummerklor. 
  • Man behöver absolut inte steka champinjonerna i just Talg, även om jag personligen tycker att det ger en egen smak. Smör eller för all del olja går också bra. Den talg jag använder har jag köpt hos Jureskog på https://www.agkotthandel.se/
Krämig skaldjurspasta med champinjoner stekta i talg 5

Färsk pasta

Prova att göra denna rätt tillsammans hemmagjord pasta

Krämig skaldjurspasta med champinjoner stekta i talg 6

Skaldjursfond

I receptet skall det användas skaldjursfond. Det är superlätt att göra, men kräver lite tid.
Läs här!

Om författaren

Lämna en kommentar

Rulla till toppen