Oxfilépasta 2

Oxfilépasta

Oxfilépasta 3

Om man kommer över en bit fin oxfilé vill man kanske allra helst ha den till tournedos eller liknande. Därför brukar jag passa på att göra denna rätt när jag hittar Oxfilé med kort datum.

Tittar man i köttdisken med jämna mellanrum kan man hitta detta till både 30 och 50% rabatt, helt utan att det är något fel på det.

Faktum är att, om köttet är vacuummörat, så kanske det är i sin mest perfekta form, just när datumet håller på att gå ut. Det som gör det extra bra för lite spontanshoppat kött är att rätten bara tar några minuter att slänga ihop, så det gör inget om man kommer hem direkt efter en panikinhandling efter jobbet och vill äta något gott.

Servera gärna med en färsk pasta, och missa för guds skull inte den gröna kvisten på toppen!

Oxfilépasta

Oxfilépasta 4

En pastasås som är perfekt att göra om man hittar oxfilé med kort datum.

  • 800 gram oxfilé
  • 1 st röd peppar
  • 4 dl grädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 gram skogschampinjoner ((Annan typ av smakrik svamp kan också passa. Undvik den med röd hatt och vita prickar.)
  • 2 dl oxfond ((utspädd form))
  • smör
  • olja
  • salt
  • peppar
  • soja
  • maizena
  1. Finhacka vitlök och chili.

  2. Värm en panna riktigt het med olja. Klicka i smör.

  3. När smöret tystnat, vänd snabbt ner champinjonerna så de får färg och vätskar ur.

  4. Tillsätt vitlök och chili och blanda ordentligt.

  5. Lägg ur champinjonerna på en tallrik.

  6. Stek snabbt köttet så det får en yta.

  7. Häll tillbaka champinjonerna, och häll över grädden.

  8. Smaksätt enligt behov, och red för en tjockare sås.

  9. Viktigt! Låt inte koka för länge, då köttet kan bli segt och tråkigt.

Om författaren

Lämna en kommentar

Rulla till toppen