fbpx

Champagnebakad rabarber



Under sommaren, när rabarbern lever sitt egna lilla liv i ett hörn av din trädgård, kan det vara gott att ha flera idéer kring vad man ska göra av den där rabarbern.

Detta recept ger en härlig blandning av krisp, syra och sötma vilket passar perfekt till den där rabarbern.

Det är en ganska lätt efterrätt, som inte blir alltför mastig.

Vill man inte brottas med Masqarepone queneller kan en god vaniljglass passa minst lika bra till.

I receptet nedan använder jag en färdigskrapad “bourbon vanilj”. Självklart går det minst lika bra att peta ur innanmätet på en vaniljstång, men det är bara snäppet krångligare.

Champagnebakad rabarber

Sous vide rabarber med champagne och vanilj
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid2 t 30 minuter
Total tid3 t
Måltid: Efterrätt
Kök: Europeiskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Utrustning

  • Sous vide bad

Ingredienser

Champagnebakad Rabarber

  • 3 st hela, späda rabarber
  • 2 dl champagne, brut
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bourbon vanilj

Mascarpone quenelle

  • 250 gr mascarpone
  • 1 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • ½ tsk bourbon vanilj

Karamelliserad vit choklad

  • 200 gr bagerichoklad, vit

Instruktioner

Champagnebakad Rabarber

  • Skär till en extra lång vaccumpåse (för att undvika att suga upp vätskan)
  • Slanta rabarber i centimeterbreda slantar och stoppa ner i påsen
  • Häll i bourbon vanilj
  • Häll på champagne, socker och vatten
  • Vakuumpacka och låt gå i ca 2 timmar i 62°C

Mascarpone quenelle

  • Vispa grädden fluffigt
  • Smaksätt med vaniljsocker
  • Vänd ner mascarpone
  • Låt stå kallt tills det är dags att lägga upp
  • Vid uppläggning, forma quenellerna mellan två skedar

Karamelliserad vit choklad

  • Sätt ugnen på 150°C
  • Hacka vit choklad i jämna små bitar
  • Lägg på smörpapper på en plåt mitt i ugnen
  • Karamellisera under ca 10 minuter. Akta så det inte blir bränt.
  • Strö över rabarber och quenell som "kakdek"

Kommentera

NU FÅR DU

FRI FRAKT

I BUTIKEN
HELA SOMMAREN!

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.