fbpx

Tiramisu

En grym efterrätt som kan förberedas dagar innan det stora kalaset. Här med en skvätt Amaretto.

Detta kan ibland varieras med Cognac, men för mig är efterrätten inte den samma om inte hasselnötssmaken finns där i bakgrunden.

Denna version har också ganska lite socker. Det går att variera det också, men detta tycker jag är lagom efter en större middag.

Tiramisu

Klassisk italiensk efterrätt som med fördel kan göras några dagar innan den ska ätas
Tillagningstid30 minuter
Vilotid1 d
Total tid1 d 30 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Italienskt
Nyckelord: Alkohol, Enkelt, Smidigt
Portioner: 4
Hobbykock: Pär Hedberg

Utrustning

  • Elvisp

Ingredienser

  • 4 st Ägg
  • 500 gr Mascarpone
  • 4 cl Amaretto
  • 1 dl Socker
  • 4 cl Espresso / Starkt kaffe
  • 15 st Savoardikex
  • Kakao

Instruktioner

  • Separera äggen i varsina skålar
  • Blanda äggula med Amaretto och Mascarpone. Rör till en slät kräm.
  • Vispa äggvitorna hårt i en annan skål
  • Häll i lite socker i taget medan du vispar
  • Vänd i äggvitan i Mascarponekrämen (försiktigt, så äggvitan håller strukturen)
  • Häll i expresson i botten på en form. Lägg Savoardikex i lager, så de suger upp kaffet.
  • Häll över Mascarponekrämen över kexen. Låt stå i kylen till nästa dag (minst.. Blir godare ju längre den får dra.)..
  • Strö över kakao strax innan servering.

Originally posted 2019-05-25 09:43:57.

Kommentera

NU FÅR DU

FRI FRAKT

I BUTIKEN
HELA SOMMAREN!

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.