fbpx

Vit sparris och Hollandaise – sous vide

När det blir vår, och det går att köpa färska svenska sparrisar i varje ICA affär, då pirrar det i magen efter denna klassiker. Den går såklart att variera på flera sätt. De fina primörerna mår väldigt bra tillsammans med syran i hollandaisen.

Lägger man till ett “perfect egg” eller ett pocherat sådant, så förhöjer det extra mycket.

Vit sparris och hollandaise

Vit sparris och hollandaise

Recept av Pär HedbergKök: FransktSvårighetsgrad: Lätt
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

10

minuter
Tillagningstid

1

timme 

Ingredienser

  • 16 st Vita sparrisar

  • Smör

  • Salt

  • Hollandaise

  • 65-gradigt ägg, eller Pocherat ägg

Instruktioner

  • Stoppa ner smör, salt och vit sparris i vakuumpåse. Låt gå i 85 grader, ca en timme.Vit sparris under vakuum
  • Servera med Hollandaise och pocherat ägg

Kommentera

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.