Pasta på grillrester
Om du är något som jag så blir det gärna en hel del grillat under sommaren. Det händer också att det blir rester kvar av detta.
Om du är något som jag så blir det gärna en hel del grillat under sommaren. Det händer också att det blir rester kvar av detta.
Majonnäs. Har du en gång gjort en egen, så köper du aldrig mer en färdig. Det tar inte mer än några minuter av vispande, så har du gjort dig en alldeles egen, av ingredienser som du antagligen har hemma redan. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Som ägg till exempel. De ska alltid vara …
Som matfisk är den väldigt smakrik och god fisk, som gör sig väldigt bra efter någon timme på röken.
Ska man ändå grilla, så kan man ju se till att krångla till det precis så mycket det bara går. Det är ju lite av charmen med sommar och grillning. I det här receptet så har jag fått två väldigt fina lammbringor från Filé och Deli här i Karlstad. Dessa skall köras länge på grillen, …
Ja, kalla den vad du vill. En tomatsås med bra råvaror som får puttra länge. En sån som alla behöver ha i kylen/frysen.Sannolikt finns det lika många recept på marinara som det finns italienare el ättlingar till italienare. Konstigt nog är det alltid någons mamma som gör den bäst. Att göra sin egen pizzasås är …
Mjuka, varma tunnbröd med messmör serverade till frukost en söndagsmorgon.
Friterad potatis. Ett tillbehör som kommer i många former, men kanske är mest känt som “pommes” för de flesta. Enligt Wikipedia kan man dela in fenomenet pommes i följande former: Pommes frites – 1×1×5 cm tjocka långa stavar, ofta räfflade. Pommes strips – längre och tunnare än frites, oräfflade. Pommes mirette – 1–1,5 cm stora tärningar. Pommes …
En helt gudomlig smakkombination, som du inte tror att du kommer gilla, men säkert bara längtar efter en portion till när du väl smakat. Ja, ok. Den är lite mäktig. Men två portioner går ner. Jag har provat! Inte en enda 70-talsrestaurang med självaktning har missat att sätta upp denna superdessert på sin meny. Men …
Det asiatiska köket är helt fantastiskt med sina smaker. Det är väldigt svårt att som “västerlänning” ens komma i närheten av det som de äkta thailändarna lyckas svänga ihop. Det är ofta många höga smaker, syra blandat med hetta. En djupare sälta som ofta kommer från just fisksåsen än saltet vi häller på våra rätter. …
Trixigheten med att göra egna ramen-nudlar är att det egentligen behövs något som heter Kansui. En flaska kansui innehåller en alkalisk lösning som gör magiska underverk med degen i en ramen. Det ger en speciell spänst i nudeln och en gulare färg än annars. Detta är inget jag har hittat i någon av de …