Cold Brew – 24 timmar

Du som gillar kaffe har säkert hört talas om “cold brew”-kaffe som det nya svarta som är så där fantastiskt och nyskapande.

Kanske är det inte precis helt nytt men sjukt gott!

Skillnaden med Cold Brew jämfört med vanligt hederligt kaffe är att själva bryggandet då sker med kallt vatten, till skillnad från varmt i en kaffebryggare. Detta gör att smakpaletten på kaffet blir något helt annat än vad man lyckas få till vid vanlig bryggning.

Enda nackdelen är att det tar närmare 24 timmar i kylen innan det går att använda sig av kaffet. Så.. Bered dig på att vänta!

Själva tillagningen är fruktansvärt enkel, och det är värt väntan. Vem har inte lite tid över att vänta på fantastisk kaffe? Receptet nedan ger totalt 1 liter kaffe.

Cold Brew

Något helt annat än kallt kaffe
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid1 d
Total tid1 d 10 minuter
Måltid: Tillbehör
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 100 gram grovmalet kaffe
  • 5 dl kallt vatten

Instruktioner

  • Mal kaffe så grovt du kan. Häll upp i burk som kan förslutas tätt.
  • Häll på kallt vatten.
  • Låt stå i kyl i ca 24 timmar.
  • Blanda 50/50 med vatten och kaffe. Avnjut kallt med is, eller värm det färska vattnet till lagom kaffetemperatur.

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?