fbpx

Fransk potatissallad

Tillhör du också dem som tröttnat på kletig köpepotatissallad? Här är en snabbt ihopsvängd potatissallad som håller några dagar i kylen. Perfekt tajming inför midsommar.

Ställ fram denna till dina gäster, med en snajdigt kombinerad syra och sälta i dressingen och få garanterat stående ovationer vid middagsbordet. Eller, ja.. Åtminstone ett “mmm, gottt”..

Tänk på att låta potatisen svalna ordentligt innan du rör i dressingen.

Fransk potatissallad

Är du också trött på den där kletiga köpepotatissalladen?
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Sallad
Kök: Franskt
Nyckelord: Grilltillbehör, Potatissallad, Tillbehör
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 800 gr färskpotatis
  • 1/2 dl kapris
  • 1 dl persilja
  • 1 dl salladslök

Dressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Koka potatis och låt svalna. Hinner den inte kallna så skölj den med kallt vatten. Annars riskerar dressingen att spricka.
  • Hacka persiljan och salladslöken, krossa kaprisen med knivbladet. Strö över den kalla potatisen i en serveringsskål.

Dressing

  • Blanda ihop senap, vinäger och vatten. Vispa ner oljan tills dressingen går ihop något.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda ihop med potatisen. Rör om så allt blir täckt av dressing.

Originally posted 2019-06-17 18:00:00.

Kommentera

NU FÅR DU

FRI FRAKT

I BUTIKEN
HELA SOMMAREN!

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.