fbpx

Majonnäs

Majonnäs. Har du en gång gjort en egen, så köper du aldrig mer en färdig. Det tar inte mer än några minuter av vispande, så har du gjort dig en alldeles egen, av ingredienser som du antagligen har hemma redan. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Som ägg till exempel. De ska alltid vara rumsvarma!

No shortcuts!

Testa att använda majonnäs istället för grillolja.. Garanterat en grillyta som du inte fått förut.

Majonnäs

Majonnäs

Recept av Pär HedbergRätt: TillbehörKök: FransktSvårighetsgrad: Lätt
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

2

minuter
Tillagningstid

4

minuter

Snabb och lättgjord majjo, som passar till nästan allt. Denna smakar inte som det du köper i butiken. Men har du väl smakat en hemmagjord kommer du inte vilja köpa igen.

Ingredienser

  • 2 st Äggulor

  • 1 tsk Dijonsenap

  • 1 msk Vitvinsvinäger

  • 2,5 dl rapsolja (eller annan ganska neutral olja)

  • Salt

  • Peppar

Instruktioner

  • Blanda ihop äggulor, senap och vinäger
  • Vispa en tunn stråle olja, fort som busen, tills du får en konsistens som du är nöjd med.
  • Smaka av med salt, peppar och eventuellt ännu lite mer syra.

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.