fbpx

Pasta – Grundrecept

Färsk pasta går numera att köpa i varenda matvarubutik. Det är helt klart godare än den klassiska hårda pastan, men är den så ruskigt svår att göra? Du klarar dig på tre ingredienser. Tyvärr kommer du inte undan att ha en särskild manick för att kavla ut den, men hej.. Vem behöver inte fler manicker?

Pasta - Grundrecept

Pasta – Grundrecept

Recept av Pär HedbergRätt: TillbehörKök: ItaliensktSvårighetsgrad: Enkelt
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

30

minuter
Tillagningstid

4

minuter
Kalorier

164

kcal

Ingredienser

  • 300 g Vetemjöl (helst Tipo 00) eller Durumvete

  • 150 g (ca 3 st) Ägg (rumsvarma)

  • En liten skvätt olja

Instruktioner

  • Häll ut mjölet på en bra arbetsyta. Gör en grop i mitten och knäck i äggen.
  • Blanda ihop mjöl och ägg och knåda till en deg som inte kladdar. Häll på mer mjöl om det behövs. För att få en lite smidigare deg kan precis några droppar olja blandas in.
  • Ställ degen i kylen minst 15 minuter under plast. Degen kan såklart förberedas några dagar innan om så önskas.
  • Använd sedan en pastamaskin för att forma pastan till det du önskar.
    Pastan kan sedan antingen torkas eller kokas omgående.
  • När du kokar pastan, använd rikligt med vatten och ca rågad tesked salt per liter vatten.

Notera

  • Degen håller sig flera dagar i kylen. Använd näsan för att veta om den fortfarande är ätbar.

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.