Pocherat ägg

Ett pocherat ägg, som precis rinner ut över de smörstekta sparrisarna och blandar sig med hollandaisesåsen kan få vilka smaklökar som helst att vibrera av längtan.

Det kluriga brukar vara att få ägget att hålla ihop innan det koagulerat.. Men övning ger färdighet. Och vem vill inte ha en ursäkt att äta pocherade ägg i tid och otid?

Pocherat ägg

Pocherade ägg är gudomliga tillbehör i köket, kanske på en ägg benedict.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Förrätt
Kök: Franskt
Nyckelord: Ägg
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 4 st Ägg
  • 2 msk ättika
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Koka upp
  • Häll i vinäger.
  • Knäck ett ägg i en skål
  • Sänk tempen och rör upp virveln.
  • Häll i ägget, och låt det ligga i någon minut, så att vitan sluter om gulan. Gulan ska fortsatt vara krämig.
  • Ta ur ägget med hålslev.

Anteckning

Det knepiga med att få till ett bra pocherat ägg brukar vara att få ägget att hålla ihop till det har koagulerat. Där kommer virveln in i bilden. 
 

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?