fbpx

Pocherat ägg

Ett pocherat ägg, som precis rinner ut över de smörstekta sparrisarna och blandar sig med hollandaisesåsen kan få vilka smaklökar som helst att vibrera av längtan.

Det kluriga brukar vara att få ägget att hålla ihop innan det koagulerat.. Men övning ger färdighet. Och vem vill inte ha en ursäkt att äta pocherade ägg i tid och otid?

Pocherat ägg

Pocherade ägg är gudomliga tillbehör i köket, kanske på en ägg benedict.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Förrätt
Kök: Franskt
Keyword: Ägg
Portioner: 4 port
Författare: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 4 st Ägg
  • 2 msk ättika
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Koka upp
  • Häll i vinäger.
  • Knäck ett ägg i en skål
  • Sänk tempen och rör upp virveln.
  • Häll i ägget, och låt det ligga i någon minut, så att vitan sluter om gulan. Gulan ska fortsatt vara krämig.
  • Ta ur ägget med hålslev.

Anteckning

Det knepiga med att få till ett bra pocherat ägg brukar vara att få ägget att hålla ihop till det har koagulerat. Där kommer virveln in i bilden. 
 

Kommentera

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.