Rapid infusion Cold Brew – 12 timmar

Om man nu inte känner att man har 24 timmar på sig när man ska göra sin Cold Brew, eller kommer på sådär på kvällen att det vore gott med lite finkaffe för att starta dagen. Ja då kan man svänga ihop en lyxig kaffevariant ändå! Än är det liksom inte försent! Det gäller bara att ha rätt grejer.

Det man behöver för att göra en rapid infusion av en cold brew är en så kallad gräddsifon. Den kan göra mycket mera saker i det kulinariska köket än att vispa grädde, mer om det senare.

Det finns olika varianter på dessa och självklart har vi några i webbutiken.

Tillvägagångssättet är snarlikt när du gör en vanlig cold brew. Det som skiljer är att du lägger till ett tryck under bryggningen, vilket kramar ut smakerna mycket snabbare.

Rapid infusion Cold Brew

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid12 t
Total tid12 t 10 minuter
Måltid: Tillbehör
Portioner: 4
Hobbykock: Pär Hedberg

Utrustning

  • Gräddsifon

Ingredienser

  • 100 gr grovmalet kaffe
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 st NO2 patron

Instruktioner

  • Väg upp kaffet
  • Häll i kaffe och vatten i sifonen
  • Trycksätt sifonen med en NO2 patron och skaka ordentligt. Låt stå kallt i 12 timmar.
  • Efter 12 timmar, lätta försiktigt på trycket genom att hålla munstycket i en handduk. Låt sifonen stå på plant underlag.
  • Filtrera kaffe och sump
  • Njut!

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?