fbpx

Barbequesås

Här har du en barbequesås som kan få dig att känna dig som en riktig grillexpert från Texas. Denna sås passar bäst till kryddigt, rökigt kött. Lika bra till nöt som till fläsk.

Använd gärna som glace, för att få ihop smakerna på tallriken. Variera gärna kryddningen. Prova till exempel liquid smoke, om du vill ha en ännu kraftigare röksmak, som förstärkning till ditt rökiga kött.

Barbequesås

En enkel barbequesås för de där rökiga grilldagarna
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid1 t
Måltid: Sås
Kök: Amerikanskt
Nyckelord: Barbeque, Grill, Grilla, Grillat, Grillning, Grillsås, Sås
Portioner: 4
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 msk tomatpure
  • olivolja
  • 1 burk konserverade hela körsbärstomater
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl Kinesisk soja
  • 1 dl farinsocker
  • 1 msk honung
  • 2 msk torkad rökt paprika
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Stek lök, vitlök och tomatpuré i oljan tills löken blir mjuk
  • Häll i tomaterna och låt koka en stund
  • Blanda i resterande ingredienser och rör så det blandas ut
  • Låt puttra på låg värme tills röran nått en lagom kletig konsistens
  • Sila av och låt kokta en stund till
  • Smaka av med salt och peppar

Originally posted 2019-05-31 11:21:56.

Kommentera

NU FÅR DU

FRI FRAKT

I BUTIKEN
HELA SOMMAREN!

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.