fbpx

Bechamél

Bechamél

En bechamél. Eller “vit sås” som en del säger. Klassisk god sås som man kan äta med sked (dock blir man nog orimligt tjock om man äter för mycket).

Passar fantastiskt till att besudla lasagnen, som grunden i en äggsås, som guldkornet i en Croque monsieur eller som sagt, bara i en skål med en sked.

Bechamél

En av de mest klassiska grundsåserna. Förgyll din lasagne, eller kanske lyxa till en croque monsieur?
Tillagningstid10 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Sås
Kök: Franskt
Nyckelord: Grundsås, Sås, Tillbehör
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl 3% mjölk
  • 2 krm muskot
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Använd en kastrull, eller allra helst en Sauteuse med rundade kanter.
  • Smält smöret på medelvärme
  • Rör i mjölet
  • Häll i mjölken under konstant omrörning
  • Låt koka ca 5 minuter, så den hinner tjockna
  • Smaksätt med muskot, salt och peppar

Originally posted 2019-06-15 18:00:00.

Kommentera

NU FÅR DU

FRI FRAKT

I BUTIKEN
HELA SOMMAREN!

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.