fbpx

Chicken-on-a-can

Här är en kyckling som det nästan inte går att misslyckas med. Man kan ha oturen att bränna ytan för hårt, om kolet är för hett eller för nära. Men lite yta ska kycklingen allt få, annars kan man ju strunta i grillen.

Det som är hemligheten här är ölburkens innehåll. När den kommer på grillen börjar den bubbla, och fuktar kycklingen från insidan under hela tillagningen. Det är det som gör att det nästan inte går att få en gråtôrr kyckling på det här sättet.

Håll ett extra öga på innertemperaturen här, så du är säker på att den gått helt färdig innan det är dags att ta av den från grillen. De sista graderna går väldigt fort, men räkna ändå med ca 1-1½ timme totalt på grillen.

Chicken-on-a-Can

Drömmen om en fantastiskt saftig kyckling är inte långt borta.
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid1 t 30 minuter
Total tid2 t
Måltid: Huvudrätt
Kök: Amerikanskt
Nyckelord: Barbeque, Grill, Kyckling
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 1 st hel kyckling, (Fundera en skvätt över kycklingen här. Jag lägger gärna några kronor extra på bra kyckling när jag kan. Gärna majskyckling från gård. Kanske att de har haft ett ok liv.)
  • 1 st 33cl lättöl

Dry rub

  • paprikapulver
  • chilipulver
  • salt
  • svartpeppar
  • rosmarin
  • oregano
  • vitlök

Instruktioner

  • Tänd upp grillkolen i en hög i mitten av grillen och låt den vila medan du gör i ordning kycklingen.
  • Blanda samman de torra ingredienserna till rubben. Det är svårt att säga något om mängderna här. Variera efter tycke och smak.
  • Gnid in kycklingen så rubben täcker hela.
    Kyckling med rubbing. Gult kött på kycklingen pga majskyckling.
  • När kolet har fått bra färg. Flytta ut det så det bilder en ring i ytterkant.
  • Trä sedan kycklingen över den öppnade ölburken och ställ den mitt i grillen. Sätt på locket på grillen.
    Perfekt placerad mitt i grillen.
  • När den tjockaste biten på kycklingen (ofta låret eller bröstfilén) nått en temperatur på 72°C, så är det dags att servera. Servera gärna med fransk potatissallad.
    Kycklingen efter över en timme på grillen

Originally posted 2019-06-18 18:00:00.

Kommentera

NU FÅR DU

FRI FRAKT

I BUTIKEN
HELA SOMMAREN!

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.