Cornflakespanerad kyckling


Här är ett recept på en riktigt krispig panering. Panko, släng dig i väggen.

Säger man dessutom till barnen att det ska ätas cornflakes till middag så gör vem som helst av dem tummen upp till maträtten.

Lägg gärna en extra krona på bra kyckling, då det gör stor skillnad för både smak och konsistens.

Det går också alldeles utmärkt med att krydda paneringen mer än det som står i receptet.

Cornflakespanerad kyckling

Grymt krispig yta, vilket attraherar både barn och vuxna
Förberedelser40 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid1 t 10 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Europeiskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Utrustning

  • Fritös eller stor gryta och bra termometer
  • Grillspett

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 4 dl krossade cornflakes
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar

Instruktioner

  • Värm upp fritösen eller oljan till 160 grader
  • Skär kycklingfiléerna på längden, så de bildar långa strimlor. Trä på grillspett
  • Rulla kycklingen i en blandning av mjöl, salt, peppar, cayennepeppar
  • Doppa sedan ordentligt i lätt vispat ägg
  • Täck med krossad cornflakes
  • Doppa ner grillspett i oljan i ca 5 minuter, tills de är genomstekta
  • Servera med kokt ris, soya och sweet chilli

Kommentera

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.