Hel laxsida i ugn

Att få till fisk som barnen gillar kan ibland vara en utmaning. I vår familj experimenteras det ofta med olika sorters fisk. Men så fort man använder det ordet så är det något som inte är gott.

Barnen själva har dock kommit på att Lax. Det är gott. Att det är fisk har de säkert koll på, men inget vi nämner i onödan.

Dessutom kan riktigt fin lax vara enkelt att få tag på hos de flesta välsorterade handlare (och då menar jag inte de där 3-4 frysta bitarna i specialgjord plastförpackning).

En hel laxsida kan säkert skrämma någon att ge sig på, men enklare fisktillagning får man leta efter. Slå på ugnen. Krydda. Vänta. Klart!

Hel lax i ugn

Snabb tillagning för en familjefavorit
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Varmrätt
Kök: Europeiskt
Portioner: 6 pers
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 1 kg hel laxsida
  • dill, (gärna frusen om du inte har färsk, hellre än torkad)
  • havssalt
  • grovmalen svartpeppar
  • ½ st pressad citron
  • 2 dl vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Dela fisken så att den får plats på en djup plåt.
  • Strö salt, dill och peppar över fisken
  • Fördela saften från en halv citron jämnt över fisken
  • Lägg fisken på folie i plåten (så att den inte fastnar i plåten)
  • Häll vattnet vid sidan av fisken i plåten för att hålla den fuktig
  • Sätt in den mitt i ugnen i ca 30 minuter

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?