fbpx

Helgrillad Top Blade

Top blade är en Amerikansk styckdetalj som inte ses så ofta här i Sverige. Ofta går den direkt till malning, men kan ibland dyka upp under namn som Luffarbiff eller Fjäderbladsbog.

Karaktäristiskt för köttbiten är att den har en mycket uttalad sena mitt över köttet. Detta kan man komma undan med vid styckningen redan, om man styckar biten på längden. Men det är inga problem att skära bort den när man äter biten heller.

Köttet är mycket mört och fint, och har mer smak och fettinnehåll än en bit oxfilé. Detta gör den såklart till en mycket god bit att grilla.

I receptet nedan använder jag inga andra kryddor än salt och peppar. Det räcker gott för ett kött som smakar så bra som detta.

Detta med innertemperaturer är en helt egen historia. Servera gärna med potatis, sötpotatis och en het bearnaise.

Helgrillad Top blade

Extra fint kött för grillen
Förberedelser0 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Amerikanskt
Nyckelord: Fjäderbladsbog, Luffarbiff, Top blade
Portioner: 2 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 300 gram Top blade / Luffarbiff / Fjäderbladsbog
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Salta och peppra köttet en stund innan tillagning
  • Grilla hel på direkt värme tills du är nöjd med ytan
  • Flytta sedan över köttet till indirekt värme och grilla till önskad innertemperatur. Här är smaken, på riktigt, som baken.

Originally posted 2019-06-13 18:00:29.

Kommentera

NU FÅR DU

FRI FRAKT

I BUTIKEN
HELA SOMMAREN!

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.