Helgrillad Top Blade

Top blade är en Amerikansk styckdetalj som inte ses så ofta här i Sverige. Ofta går den direkt till malning, men kan ibland dyka upp under namn som Luffarbiff eller Fjäderbladsbog.

Karaktäristiskt för köttbiten är att den har en mycket uttalad sena mitt över köttet. Detta kan man komma undan med vid styckningen redan, om man styckar biten på längden. Men det är inga problem att skära bort den när man äter biten heller.

Köttet är mycket mört och fint, och har mer smak och fettinnehåll än en bit oxfilé. Detta gör den såklart till en mycket god bit att grilla.

I receptet nedan använder jag inga andra kryddor än salt och peppar. Det räcker gott för ett kött som smakar så bra som detta.

Detta med innertemperaturer är en helt egen historia. Servera gärna med potatis, sötpotatis och en het bearnaise.

Helgrillad Top blade

Extra fint kött för grillen
Förberedelser0 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Amerikanskt
Nyckelord: Fjäderbladsbog, Luffarbiff, Top blade
Portioner: 2 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 300 gram Top blade / Luffarbiff / Fjäderbladsbog
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Salta och peppra köttet en stund innan tillagning
  • Grilla hel på direkt värme tills du är nöjd med ytan
  • Flytta sedan över köttet till indirekt värme och grilla till önskad innertemperatur. Här är smaken, på riktigt, som baken.

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?