Kalvfärsjärpar

Kalvfärsjärpar är ett smarrigt stycke husmanskost kan man få ihop på några minuter, om man har allt hemma.

Detta smakar verkligen som när farmor kokade potatis och gjorde färsjärpar och brunsåsen gjord på deglacering av pannan höjer verkligen känslan av en genuint hemmalagad rätt.

Till detta kan man också servera en stuvad vitkål. Mer om det vid annat tillfälle.

Kalvfärsjärpar

Förberedelser30 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid1 t
Måltid: Varmrätt
Kök: Europeiskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 500 gr kalvfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda ströbröd, salt, peppar och grädde i en skål
  • Låt svälla 5 minuter
  • Blanda i kalvfärs
  • Forma till järpar
  • Stek i rikligt med smör på medelhög värme tills de når en innertemperatur runt 68-70 grader.
  • Servera med potatis, brunsås och lingonsylt

Brunsås

Bra sås till köttbullar eller färsjärpar
Tillagningstid10 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Sås
Kök: Europeiskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 puckar oxfond, (eller deglacera en panna från stekta köttbullar)
  • 5 dl grädde
  • ½ msk kinesisk soja
  • lingonsylt
  • redning för mörk sås
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Om du deglacerar, häll i hälften av grädden i pannan och vispa runt. Annars, smält först puckarna i pannan och häll sedan på grädden.
  • Låt koka upp, smaksätt med soja, salt och peppar.
  • Tillsätt en klick lingonsylt för syra och sötma.
  • Red av med redning för mörk sås

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?