fbpx

Kalvlägg – sous vide

Kalvlägg är en mycket fin styckdetalj, som annars oftast hittas i en Osso Bucco. Med lite extra kärlek kan dessa passa även på grillen!

Lägget är det som djuret använder allra mest. Varje dag knådas musklerna när djuren spritter fram på de gröna betesmarkerna. Detta gör att köttet blir extra mört och fint när det väl tillagas.

Det som gör att det behöver lite extra kärlek är att runt musklerna i benen finns hårda muskelfaschior. Dessa kan upplevas som hårda, sega senor, om man inte ger köttet den kärlek som behövs.

För att bryta ner dessa hinnor krävs en lång tillagningstid. Men låter man köttet stå över natten har man ett ovanligt gott kött att slänga på grillen dagen efter.

Bonusen, som inte hittas i någon annan styckdetalj – Märgen. Med en konsistens av smör, men en köttsmak som inte går att hitta någon annanstans.

Kalvlägg – Sous vide

En bortglömd styckdetalj som kommer till användning.
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid15 t
Måltid: Huvudrätt
Kök: Franskt
Nyckelord: Grill, Sousvide
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 4 skivor kalvlägg
  • salt
  • peppar
  • vitlökspulver

Instruktioner

  • Vakuumpacka kalvläggen ett och ett med kryddorna i påsen.
  • Tillaga på 54°C i ca 15 timmar.
    Sousviddade kalvlägg
  • Ge köttbiten yta på en mycket het grill eller med en Flame Master
  • Servera gärna med fransk potatissallad

Kommentera

NU FÅR DU

FRI FRAKT

I BUTIKEN
HELA SOMMAREN!

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.