Lammracks – Sous vide

Att tillaga sous vide är både spännande, roligt och ganska enkelt. Här kan man få ett helt perfekt kött med ganska lite arbetskraft. I detta fallet nedan har jag valt att ge köttet en yta på grillen efter ca 3 timmar i badet. Detta ger känslan av grillat, men med ett perfekt innanmäte.

Vill man inte tillaga sous vide så kan man ju såklart köra klart hela biten på grillen. Då med indirekt värme och termometer.

I detta fall serverades det Jansson till, då påsken stod för dörren, men det går lika bra att slänga ihop en potatisgratäng, eller varför inte klyftpotatis i ugn.

Kryddningen är tänkt att flirta med det provensalska, men med lite tillägg.
Låt väl smaka!

Lammracks - Sous Vide

Lammracks – Sous Vide

Recept av Pär HedbergRätt: HuvudrättKök: SvensktSvårighetsgrad: Svårt
Servings

4

servings
Prep time

15

minuter
Cooking time

3

timmar 

30

minuter
Calories

907

kcal

Lammracks går att göra på många olika sätt. Allt från klassiskt med gräddsås och pressad potatis, till grillat med heta kryddor. Här kommer en variant. Nedan har jag använt torkade kryddor, utom rosmarin.

Ingredienser

  • 800 gr Lammrack

  • Oregano

  • Timjan

  • Rosmarin

  • Ramslök

  • Vitlökspulver

  • Smör

Instruktioner

  • Stoppa ner lammet i vakuumpåsen. Fyll på med rikligt med kryddor runt om köttdelen, börja med vitlökspulver. Lägg sedan smörbitar utanpå.
  • Låt bada i ca 3 timmar, 52 grader. Då dessa ska på grillen en stund, så håller jag temperaturen nere något.
  • När det är ca 30 minuter kvar är det dags att tända grillen. Låt lammet sedan få en fin yta på direkt värme.

Notera

  • Servera gärna lammet med potatisgratäng eller rostad potatis. Blir ofta gott med ett rött vin till.

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?