Renskavswrap

När man ska ut i skog och mark kan det vara klurigt att veta vad man ska laga för något som är relativt enkelt, och kräver minimalt med grejer.

I detta fall nedan gjorde jag en variant på tacos men med renskav. Hade jag haft tillgång till det hade jag nog gärna slängt in lite kimchi och Sriracha istället för Sambal Oelek, men precis som Cajsa Warg blev det en viss tillputsning till verkligheten.

Tillagningen går på några minuter, och smakerna är höga. Hetta för den som vill, men finstämda smaker för de mindre.

Dock fuskade jag lite och tillagade allt i ett vindskydd. Utsikten var dock trevlig. Andersjöåfallet i Funäsdalen brusade betänkligt i bakgrunden.

Renskavswraps

Enkel utomhuslunch med fjälltouch
Förberedelser20 t
Tillagningstid20 t
Total tid1 d 16 t
Måltid: Varmrätt
Kök: Svenskt
Portioner: 4 pers
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 500 gr Renskav
  • Tortillabröd
  • Tomat
  • Gurka
  • Majs
  • Syrad rödlök
  • Creme Fraiche
  • Sambal Oelek
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Five Spices, (asiatisk kryddblandning)

Instruktioner

  • Hacka tomat och gurka.
  • Stek renskav i panna eller på utekök. Krydda med five spices, salt och peppar.
  • Stek inte för hårt. Låt gå till ca medium rare (vilket är svårt att hålla koll på såklart), men annars kan köttet bli väldigt segt.
  • Lägg grönsakerna i tortillabröd
  • Toppa med varmt renskav, creme fraiche och lagom mängd sambal.

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?