Kyckling i gul curry

En gul currysås finns med bland mina minnen från när jag var liten. Den har antagligen inget med en riktig indisk currykyckling att göra, men nog smakar den fantastiskt. 

Sötma från äppelmusten tillsammans med det brynta smöret och hetta i curryn ger en fin kombination. Servera gärna med ris.

Kyckling i gul curry

Snabb och relativt enkel kycklingrätt med smak av söt curry.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Varmrätt
Kök: Indiskt
Nyckelord: Curry, Kyckling
Portioner: 6
Kalorier: 340kcal
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • ½ st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk curry
  • 2 st gröna äpplen
  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 3 dl äppelmust
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • salt
  • maizena (ljus)
  • smör att steka i

Instruktioner

  • Gör en mis en place, då det går ganska snabbt när det ska röras ihop. Riv äpple, finhacka rödlök och vitlök. Skär kyckling i lagom bitar.
  • Smält smöret i panna på ganska hög värme. När smöret brynts och doften är nötig, gå i med rödlök, vitlök och curry. Låt steka ihop en kort stund.
  • Häll sedan i de rivna äpplena. Blanda i kycklingen och låt steka tills den får färg.
  • Häll över äppelmusten, och låt reducera något.
  • Blanda i grädde och kycklingfond.
  • Smaka av med salt och red med Maizena.

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?