fbpx

Kyckling i gul curry

En gul currysås finns med bland mina minnen från när jag var liten. Den har antagligen inget med en riktig indisk currykyckling att göra, men nog smakar den fantastiskt. 

Sötma från äppelmusten tillsammans med det brynta smöret och hetta i curryn ger en fin kombination. Servera gärna med ris.

Kyckling i gul curry

Snabb och relativt enkel kycklingrätt med smak av söt curry.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Varmrätt
Kök: Indiskt
Nyckelord: Curry, Kyckling
Portioner: 6
Kalorier: 340kcal
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • ½ st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk curry
  • 2 st gröna äpplen
  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 3 dl äppelmust
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • salt
  • maizena (ljus)
  • smör att steka i

Instruktioner

  • Gör en mis en place, då det går ganska snabbt när det ska röras ihop. Riv äpple, finhacka rödlök och vitlök. Skär kyckling i lagom bitar.
  • Smält smöret i panna på ganska hög värme. När smöret brynts och doften är nötig, gå i med rödlök, vitlök och curry. Låt steka ihop en kort stund.
  • Häll sedan i de rivna äpplena. Blanda i kycklingen och låt steka tills den får färg.
  • Häll över äppelmusten, och låt reducera något.
  • Blanda i grädde och kycklingfond.
  • Smaka av med salt och red med Maizena.

Originally posted 2019-05-17 22:32:57.

Kommentera

NU FÅR DU

FRI FRAKT

I BUTIKEN
HELA SOMMAREN!

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.