Spatchcock Kyckling
Att laga en kyckling “Spatchcock” går ut på att man klipper upp kycklingen längs med ryggraden, så att det går att platta ut kycklingen.
Att laga en kyckling “Spatchcock” går ut på att man klipper upp kycklingen längs med ryggraden, så att det går att platta ut kycklingen.
Den här firren fullkomlig ramlade över mig när jag besökte fiskdisken på min lokala ICA-butik häromdagen. Den såg smarrig ut redan där den låg i disken.
Detta är ett lite annorlunda sätt att laga mat, men det blir mycket smakrikt. Påminner lite om tjälknöl i smaken, om du åt det som liten, men här är köttet mycket mycket mört.
Short ribs är en något ovanlig köttbit här i Sverige. Den går att specialbeställa hos din kötthandel, men syns sällan i frysdisken på ICA. Dock smakar de gudomligt, och blir gärna till saftigt kött.
Krämig pasta med skaldjur och viss hetta. Seravera gärna med champinjoner stekta i talg, och en grön kvist av persilja.
Du vet när man gör en sån där riktigt håll-käften middag en torsdag och man bara vill ringa en vän som ska få smaka. En sån torsdag var detta. Den här gången två olika såser, vilket ju egentligen är helt onödigt, då båda två står bra för sig själva. Mycket gott dock att använda ramslökshollandaisen …
Har du tröttnat på att bara grilla kött? Nej, det har såklart inte vi heller. Men ibland kan det blir mer än bra att variera sig.
Sötma från äppelmusten tillsammans med det brynta smöret och hetta i curryn ger en fin kombination
Vad är väl inte Italien utan lite vitt vin, skaldjur och pasta. En ångande het, handgjord pasta som serveras av en lika ångande het italienare. Eller bara en hobbykock som vill äta gott.
Att tillaga lammracks sous vide är både spännande, roligt och ganska enkelt. Här kan man få ett helt perfekt kött med ganska lite arbetskraft. I detta fallet nedan har jag valt att ge köttet en yta på grillen efter ca 3 timmar i badet. Detta ger känslan av grillat, men med ett perfekt innanmäte. Vill …