fbpx

Pasta Frutti di Mare

Vad är väl inte Italien utan lite vitt vin, skaldjur och pasta. En ångande het, handgjord pasta som serveras av en lika ångande het italienare. Eller bara en hobbykock som vill äta gott.

Pasta Frutti di Mare

Pasta Frutti di Mare

Recept av Pär HedbergRätt: HuvudrättKök: ItaliensktSvårighetsgrad: Medium
Portioner

4

portioner
Förberedelsetid

15

minuter
Tillagningstid

10

minuter

En riktigt klassisk italiensk pastarätt som det finns lika många varianter på som italienare i Italien. Här en variant med lite sting i.

Ingredienser

  • 1st nät Blåmusslor

  • 400 g Wannameiräkor

  • 1st hel Chili / Röd peppar

  • 2st Schalottenlökar

  • 2st Vitlökar

  • 2 dl Vitt vin

  • Skaldjursfond

  • Konserverade körsbärstomater

  • Vatten från pastakok

  • Smör och olja att steka i

  • Salt

Instruktioner

  • Kontrollera alla musslor. Är de öppna och inte stänger sig när du knackar dem mot något hårt. Låt bli dem. Om de heller inte öppnar sig efter tillagning, så ska du också låta dem vara.
  • Ta av änden på Wannamairäkorna
  • Hacka schalottenlök, vitlök och chili fint.
  • Värm upp oljan, klicka i en klick smör. När smöret tystnar, häll på löken. Låt den gå till den börjar bli mjuk, späd då på med lite vin.
  • Lägg i fonden och musslorna. Koka under lock i ca 3 minuter.
  • Häll av musslorna, men låt spadet vara kvar. Lägg i räkor och tomat. Låt koka in någon minut. Späd med hett pastavatten.
  • Smaka av med salt. Häll sedan tillbaka musslorna och bland i pastan.

Notera

  • Låt inte räkorna gå för hårt och för länge. Detta gör dem bara sega och tråkiga. Max någon minut får de koka.
  • Pastavattnet som används vid tillagningen innehåller stärkelse från pastakoket, vilket får såsen att reda sig något. Har du ingen färsk pasta kan du istället reda med lite Maizena.

Kommentera

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.