Pasta Frutti di Mare

Vad är väl inte Italien utan lite vitt vin, skaldjur och pasta. En ångande het, handgjord pasta som serveras av en lika ångande het italienare. Eller bara en hobbykock som vill äta gott.

Pasta Frutti di Mare

En riktigt klassisk italiensk pastarätt som det finns lika många varianter på som italienare i Italien. Här en variant med lite sting i.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italienskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 1 st nät blåmusslor
  • 400 gr wannamairäkor
  • 1 st röd peppar
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlökar
  • 2 dl vitt vin
  • skaldjursfond, (såklart hemmagjord)
  • konserverade körsbärstomater
  • vatten från pastakok
  • smör och olja att steka i
  • salt

Instruktioner

  • Kontrollera alla musslor. Är de öppna och inte stänger sig när du knackar dem mot något hårt. Låt bli dem. Om de heller inte öppnar sig efter tillagning, så ska du också låta dem vara.
  • Ta av änden på Wannamairäkorna
  • Hacka schalottenlök, vitlök och chili fint.
  • Värm upp oljan, klicka i en klick smör. När smöret tystnar, häll på löken. Låt den gå till den börjar bli mjuk, späd då på med lite vin.
  • Lägg i fonden och musslorna. Koka under lock i ca 3 minuter.
  • Häll av musslorna, men låt spadet vara kvar. Lägg i räkor och tomat. Låt koka in någon minut. Späd med hett pastavatten.
  • Smaka av med salt. Häll sedan tillbaka musslorna och bland i pastan.

Anteckning

  • Låt inte räkorna gå för hårt och för länge. Detta gör dem bara sega och tråkiga. Max någon minut får de koka.
  • Pastavattnet som används vid tillagningen innehåller stärkelse från pastakoket, vilket får såsen att reda sig något. Har du ingen färsk pasta kan du istället reda med lite Maizena.

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?