Utskriftsalternativ:

Amerikanska frukostpannkakor

Amerikanska frukostpannkakor 1
Fluffiga tjocka amerikanska pannkakor
Tillagningsmetod
Rätter
Tid
Förberedelse: 20 min Tillagning: 20 min Total Tid: 40 min
Portioner 4
Beskrivning

Ibland kan man känna för att lyxa till morgonens frukost. Må det vara en söndagmorgon som kräver lite extra mys, eller som här, en fjällstugemorgon i mitten av höstlovet.

Varianter på pannkakor finns det många. Normalt sett i vår familj är det en och samma variant som vi kör om och om igen, och det är vanligtvis Pettsson och Findus pannkakstårterecept.

Men på frukostbordet passar det bättre med en fluffigare amerikansk variant.

Även om barnen helst breder alldeles för tjockt lager Nutella på pannkakan, så föredrar jag färska bär och lönnsirap.

Du har säkert din egna variant du kan dela med dig av i en kommentar nedan?

Ingredienser
  • 3 deciliter vetemjöl
  • 3 teskedar bakpulver
  • 1 salt
  • 2 matskedar socker
  • 2 stycken ägg
  • 3 deciliter mjölk
  • smör
Instruktioner
  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke

  2. Vispa ner mjölk och ägg

  3. Använd en liten stekpanna (ca 10 cm i diameter)

  4. Stek i rikligt med smör, vänd när de blivit "torra" på ovansidan. Justera temperaturen efter önskad bryning.

  5. Servera med färska blåbär, hallon eller jordgubbar. Ringla gärna äkta amerikansk lönnsirap över. Njut!