Bao Buns med fläsksida

Bao Buns med fläsksida 1

Härligt molnlika bao buns

Bao Buns med fläsksida

Förberedelse 720 min Tillagning 10 min Total Tid 12 timmar 10 min
Bao Buns med fläsksida 5
0 Spara som favorit
Svårighetsgrad: Avancerad Portioner: 14

Beskrivning

Bao Buns. "Som att tugga på ett moln" brukar de beskrivas och kan väl jämföras med kinesernas svar på hamburgare eller tacos.

Ett luftigt, ångat bröd, som egentligen saknar smak men ger en fantastisk konsistens i tuggan.

Smaksättningen kommer i tillbehören som ofta består av fläsksida (och då heter det egentligen Gau Bao), samt olika dressing. I nedan recept blandas syra från picklad rödlök med hetta från sriracha och sälta från fläsksidan tillsammans med fräsch sallad.

Detta är perfekt som enklare lunch eller som en rätt bland flera. Det tar lite tid att tillaga, men det går att korta ner tillagningstiden. Degen kan jäsa på en timme i rumstemperatur, och det går att steka på en fläskkarré och använda den istället för fläsksidan.

Ingredienser

Långbakad fläsksida

Bao bun

Tillbehör

Instruktioner

Långbakad fläsksida

  1. Gör i ordning fläsket enligt nedan dagen innan

  2. Värm ugnen till ca 110°C

  3. Blanda kryddorna och mortla vid behov för att få ut smakerna ordentligt

  4. Gnid in kryddorna på båda sidor om fläsksidan

  5. Låt gå minst 6 timmar i ugnen. Vänd med jämna mellanrum.

  6. Var vaksam på om ytan blir bränd, och lägg då på folie

  7. Dela i mindre bitar och låt ligga i kyl till servering

Bao Buns

  1. Gör i ordning degen enligt nedan dagen innan

  2. Blanda jäst, socker, salt och mjöl i en skål, allra helst till en degblandare. Låt vila 10 minuter för att "väcka" jästen.

  3. Blanda i vatten, olja och bakpulver och kör på lägsta hastighet på degblandaren i 10 minuter, tills degen släpper från kanterna och är smidig.

  4. Lägg över duk och låt jäsa i kylskåp över natten

Inför servering

  1. Ta fram fläsk och deg

  2. Klipp smörpapper i ca 8x8 cm stora bitar

  3. Dela degen i 14 bitar

  4. Rulla till bollar och kavla ut på mjölat bakbord till tunna ovaler

  5. Pensla med olja över ena sidan av degen, vik ihop på mitten och lägg ett smörpapper mellan degbitarna.

  6. Låt jäsa ytterligare 1 timme

Vid servering

  1. Lägg ett bröd i taget i ångkorg, eller fyll en plåt och ställ in i ångugn

  2. Låt ånga på 100°C i ca 10 minuter

  3. Stek på fläsksida tills de är genomvarma

  4. Öppna brödet (Akta! Varmt!) och lägg i rödlök, fläsksida, sallad och strimlad gurka

  5. Ringla över srirachamajjo och sojamajjo

  6. Njut!

Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen