Bechamél

En av de mest klassiska grundsåserna. Förgyll din lasagne, eller kanske lyxa till en croque monsieur?
Bechamél

En av de mest klassiska grundsåserna. Förgyll din lasagne, eller kanske lyxa till en croque monsieur?

Bechamél

Tillagning 10 min Total Tid 10 min
Bechamél
0 Spara som favorit
Svårighetsgrad: Nybörjare Portioner: 4

Beskrivning

En bechamél. Eller "vit sås" som en del säger. Klassisk god sås som man kan äta med sked (dock blir man nog orimligt tjock om man äter för mycket).

Passar fantastiskt till att besudla lasagnen, som grunden i en äggsås, som guldkornet i en Croque monsieur eller som sagt, bara i en skål med en sked.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en kastrull, eller allra helst en Sauteuse med rundade kanter.

  2. Smält smöret på medelvärme

  3. Rör i mjölet

  4. Häll i mjölken under konstant omrörning

  5. Låt koka ca 5 minuter, så den hinner tjockna

  6. Smaksätt med muskot, salt och peppar

Nyckelord: Grundsås, Sås, Tillbehör
Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen