Utskriftsalternativ:

Brunsås

Brunsås 1

Bra sås till köttbullar eller färsjärpar

Kök
Rätter
Tid
Tillagning: 10 min Total Tid: 10 min
Portioner 4
Beskrivning

Bra sås till köttbullar eller färsjärpar

Ingredienser
  • 2 matskedar smör
  • 2 oxfond ((eller deglacera en panna från stekta köttbullar))
  • 5 deciliter grädde
  • ½ matskedar kinesisk soja
  • lingonsylt
  • redning för mörk sås
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Om du deglacerar, häll i hälften av grädden i pannan och vispa runt. Annars, smält först puckarna i pannan och häll sedan på grädden.

  2. Låt koka upp, smaksätt med soja, salt och peppar.

  3. Tillsätt en klick lingonsylt för syra och sötma.

  4. Red av med redning för mörk sås