Utskriftsalternativ:

Chimichurri

Chimichurri i glasskål
Snabb, lagom het, grillmarinad eller enkel sås till ditt kött.
Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 10 min Tillagning: 10 min Total Tid: 20 min
Portioner 4
Kalorier 896 kcal
Beskrivning

Chimichurri är en het blandning av färska örter och olja, som passar som marinad till grillkött eller som sås till maten.

Såsen sägs komma från sydamerika och kan varieras i det oändliga. Nedan kommer en grundversion som kan byggas vidare på, beroende på syftet.

Släng till exempel i en skvätt honung eller socker för att få en grillglaze passande fläskkött. Ta i en extra klyfta vitlök för en bra boost.

Ingredienser
  • 1 Persilja
  • 1 Koriander
  • 1 styck Röd peppar
  • 2 Vitlök
  • 1 deciliter Olivolja
  • 2 matskedar Vitvinsvinäger
  • Salt
Instruktioner
  1. Finhacka örterna, röda pepparn och vitlöken.

  2. Blanda samman med olja och vitvinsvinäger.

  3. Smaka av med salt

Näringsfakta

Pris per portion
Kalorier 896kcal

Nyckelord: Grillsås, Marinad, Sås