Utskriftsalternativ:

Hel lax i ugn

Lax i ugn, med dill
Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 10 min Tillagning: 30 min Total Tid: 40 min
Portioner 6
Beskrivning

Snabb tillagning för en familjefavorit

Ingredienser
  • 1 kilogram hel laxsida
  • dill (gärna frusen om du inte har färsk, hellre än torkad)
  • havssalt
  • grovmalen svartpeppar
  • ½ stycken pressad citron
  • 2 deciliter vatten
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader

  2. Dela fisken så att den får plats på en djup plåt.

  3. Strö salt, dill och peppar över fisken

  4. Fördela saften från en halv citron jämnt över fisken

  5. Lägg fisken på folie i plåten (så att den inte fastnar i plåten)

  6. Häll vattnet vid sidan av fisken i plåten för att hålla den fuktig

  7. Sätt in den mitt i ugnen i ca 30 minuter