Utskriftsalternativ:

Helstekt renentrecôte

Helstekt renentrecôte 1
Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 20 min Tillagning: 120 min Total Tid: 2 timmar 20 min
Portioner 6
Ingredienser
  • 1 kilogram Renentrecôte
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Rosmarin
  • Vitlökspulver
  • Chilipulver
  • Äppeljuice
  • Smör
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 120 grader

  2. Putsa bort ytliga hinnor från köttet

  3. Knid in kryddorna runt om köttet

  4. Lägg i ugnsfast form

  5. Sätt in formen i mitten av ugnen

  6. När köttet nått 65-70 grader är det färdigt. Använd termometer

  7. Under tiden kan du spruta på äppeljuice, för att hålla köttets yta fuktig under hela tillagningen. Då blir köttet saftigare.