Ett rimligt alternativ till den bästa varmvispade bean. Detta blir egentligen en majonäsbas, som smaksätts som en bearnaise. Hållbarheten är lång i kyl, och smaken är så nära en varmvispad som vi har lyckats komma.
Ett rimligt alternativ till den bästa varmvispade bean. Detta blir egentligen en majonäsbas, som smaksätts som en bearnaise. Hållbarheten är lång i kyl, och smaken är så nära en varmvispad som vi har lyckats komma.
Smält smör och låt det svalna till rumstemperatur
Häll i ägg och vinäger i en vispskål, gärna till en hushållsassistent
Låt assistenten röra om på högsta hastighet
Häll i rapsoljan, först droppvis, sedan mer tills du når en bra konsistens
Hacka kruspersilja och dragon fint
Lägg i hacket i såsen, fortsätt vispa på högsta hastighet
Droppa i det svalnade smöret tills du får en krämig konsistens. Låt den vita bottensatsen bli kvar
Smaka av med salt
TIPS!
Har du möjlighet att köpa Såsbas från exempelvis Axfood Snabbgross (finns oftast 10L dunk, men det går åt under en sommar) så kan du exkludera olja och smör ur receptet ovan, och istället använda 5dl såsbas till 0,5dl äggula.