Utskriftsalternativ:

Majonnäs

Skål med majonnäs

Snabb och lättgjord majjo, som passar till nästan allt. Denna smakar inte som det du köper i butiken. Men har du väl smakat en hemmagjord kommer du inte vilja köpa igen.

Tillagningsmetod
Kök
Rätter ,
Svårighetsgrad Nybörjare
Tid
Förberedelse: 2 min Tillagning: 4 min Total Tid: 6 min
Portioner 4
Bästa säsong Passande hela året
Beskrivning

Snabb och lättgjord majjo, som passar till nästan allt. Denna smakar inte som det du köper i butiken. Men har du väl smakat en hemmagjord kommer du inte vilja köpa igen.

Ingredienser
  • 2 stycken äggulor
  • 1 tesked dijonsenap
  • 1 matsked vitvinsvinäger
  • 2,5 deciliter rapsolja ((eller annan neutral olja))
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Blanda ihop äggulor, senap och vinäger

  2. Vispa en tunn stråle olja, fort som busen, tills du får en konsistens som du är nöjd med.

  3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt ännu lite mer syra.