Utskriftsalternativ:

Oxfilépasta

Oxfilépasta 1

En pastasås som är perfekt att göra om man hittar oxfilé med kort datum.

Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 20 min Tillagning: 10 min Total Tid: 30 min
Portioner 4
Beskrivning

En pastasås som är perfekt att göra om man hittar oxfilé med kort datum.

Ingredienser
  • 800 oxfilé
  • 1 styck röd peppar
  • 4 deciliter grädde
  • 2 vitlök
  • 500 skogschampinjoner ((Annan typ av smakrik svamp kan också passa. Undvik den med röd hatt och vita prickar.)
  • 2 deciliter oxfond ((utspädd form))
  • smör
  • olja
  • salt
  • peppar
  • soja
  • maizena
Instruktioner
  1. Finhacka vitlök och chili. Strimla oxfilén.

  2. Värm en panna riktigt het med olja. Klicka i smör.

  3. När smöret tystnat, vänd snabbt ner champinjonerna så de får färg och vätskar ur.

  4. Tillsätt vitlök och chili och blanda ordentligt.

  5. Lägg ur champinjonerna på en tallrik.

  6. Stek snabbt köttet så det får en yta.

  7. Häll tillbaka champinjonerna och häll över grädden.

  8. Smaksätt enligt behov och red för en tjockare sås.

  9. Viktigt! Låt inte koka för länge, då köttet kan bli segt och tråkigt.

Nyckelord: Oxfilé, Pasta, Röd peppar