Utskriftsalternativ:

Pasta Frutti di Mare

Pasta Frutti di Mare 1

En riktigt klassisk italiensk pastarätt som det finns lika många varianter på som italienare i Italien. Här en variant med lite sting i.

Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 15 min Tillagning: 10 min Total Tid: 25 min
Portioner 4
Beskrivning

En riktigt klassisk italiensk pastarätt som det finns lika många varianter på som italienare i Italien. Här en variant med lite sting i.

Ingredienser
  • 1 styck nät blåmusslor
  • 400 gram wannamairäkor
  • 1 styck röd peppar
  • 2 stycken schalottenlökar
  • 2 stycken vitlökar
  • 2 deciliter vitt vin
  • skaldjursfond ((såklart hemmagjord))
  • konserverade körsbärstomater
  • vatten från pastakok
  • smör och olja att steka i
  • salt
Instruktioner
  1. Kontrollera alla musslor. Är de öppna och inte stänger sig när du knackar dem mot något hårt. Låt bli dem. Om de heller inte öppnar sig efter tillagning, så ska du också låta dem vara.

  2. Ta av änden på Wannamairäkorna

  3. Hacka schalottenlök, vitlök och chili fint.

  4. Värm upp oljan, klicka i en klick smör. När smöret tystnar, häll på löken. Låt den gå till den börjar bli mjuk, späd då på med lite vin.

  5. Lägg i fonden och musslorna. Koka under lock i ca 3 minuter.

  6. Häll av musslorna, men låt spadet vara kvar. Lägg i räkor och tomat. Låt koka in någon minut. Späd med hett pastavatten.

  7. Smaka av med salt. Häll sedan tillbaka musslorna och bland i pastan.

Notering
  • Låt inte räkorna gå för hårt och för länge. Detta gör dem bara sega och tråkiga. Max någon minut får de koka.
  • Pastavattnet som används vid tillagningen innehåller stärkelse från pastakoket, vilket får såsen att reda sig något. Har du ingen färsk pasta kan du istället reda med lite Maizena.