En riktigt klassisk italiensk pastarätt som det finns lika många varianter på som italienare i Italien. Här en variant med lite sting i.
En riktigt klassisk italiensk pastarätt som det finns lika många varianter på som italienare i Italien. Här en variant med lite sting i.
Kontrollera alla musslor. Är de öppna och inte stänger sig när du knackar dem mot något hårt. Låt bli dem. Om de heller inte öppnar sig efter tillagning, så ska du också låta dem vara.
Ta av änden på Wannamairäkorna
Hacka schalottenlök, vitlök och chili fint.
Värm upp oljan, klicka i en klick smör. När smöret tystnar, häll på löken. Låt den gå till den börjar bli mjuk, späd då på med lite vin.
Lägg i fonden och musslorna. Koka under lock i ca 3 minuter.
Häll av musslorna, men låt spadet vara kvar. Lägg i räkor och tomat. Låt koka in någon minut. Späd med hett pastavatten.
Smaka av med salt. Häll sedan tillbaka musslorna och bland i pastan.